Ziua Națională | Mai multe clădiri și locuri din lume au fost iluminate în culorile României

Misiunile diplomatice ale României și românii de peste hotare s-au implicat în serbarea Zilei Naționale într-un mod original: Cascada Niagara și mai multe clădiri din lume au fost iluminate în roșu, galben și albastru.

Luni seară, timp de 15 minute, începând de la 21:45, partea canadiană a Cascadei Niagara a fost iluminată în culorile drapelului românesc (foto sus), la inițiativa timișoreanului Raul Dudnic, rezident local și realizator al emisiunii de televiziune „Noi, Românii”.

Tot în Canada, în cursul zilei de joi, 3 decembrie, va avea loc o ceremonie de înălţare a Drapelului României în fața primăriei din Ottawa și în prezența primarului Jim Watson. Evenimentul este organizat la inițiativa Ambasadei României la Ottawa.

În Emiratele Arabe Unite, Turnul Burj Khalifa din Dubai a fost iluminat în culorile României și în acest an.

Foto credit: Consulatul General al României la Dubai

„România, te iubim! Culorile drapelului României pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, Dubai! Vă mulțumesc, dragi români, pentru participarea la acest moment special! La mulți ani tuturor românilor!”, a scris pe Facebook Nicoleta Teodorovici, Consulul general al României la Dubai (foto sus).

La Madrid, evenimentele dedicate Zilei Naționale a României s-au încheiat cu momentul iluminării sediului Președinției Comunității Madrid în culorile țării noastre. Inițiativa a aparținut Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Foto credit: Facebook / Sorin Ciobanu

Și la Dublin, o clădire emblematică, Centrul de Conferințe, a fost iluminată în roșu, galben și albastru în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie.

Foto credit: Facebook / Novac Tania
Ambasada României în Turcia a sărbătorit Ziua Națională a României prin iluminarea în culorile drapelului românesc a Turnului Atakule, simbolul capitalei Ankara și prin prezentarea, timp de 14 ore (8.00-22.00), pe marile ecrane ale Complexului Atakule a unor filme de promovare națională.
Foto credit: Facebook / Flori de ie

Foto credit: Facebook / Cristina Andreescu (deschidere articol)

Comentarii Facebook


Știri recente