Ziua Națională în orașul Marii Uniri: Pe sacrificiul eroilor neamului se înalţă edificiul României întregite

De Ziua Națională a României, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a făcut referire la „eroii şi martirii neamului care au luptat, au suferit şi s-au jertfit pentru apărarea dreptăţii, libertăţii şi identităţii noastre naţionale”.

„Pe sacrificiul lor se înalţă astăzi edificiul României întregite”, a spus ierarhul în cuvântul de la slujba de Te Deum oficiată în proximitatea Catedralei Reîntregirii.

Slujba a fost oficiată cu ocazia împlinirii a 102 ani de la realizarea statului național unitar român.

Înaltpreasfinţia Sa a reamintit datoria de a ne preţui tezaurul valorilor noastre culturale şi de a lupta „pentru prosperitatea spirituală şi materială a poporului român”.

Fiecare dintre noi ar trebui să spună cu Avram Iancu: Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd naţiunea mea fericită. Dumnezeu să binecuvânteze România! La mulţi ani, tuturor românilor!.

De la ora 14:00, Părintele Arhiepiscop Irineu a luat parte la ceremonia militară organizată la Monumentul Unirii, desfășurată cu participarea unui detașament de onoare, cu efective reduse, fără tehnică, din structurile Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

A fost intonat Imnul Național al României, după care a fost depusă o coroană de flori în memoria făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

De sărbătoarea Sfântului Andrei, în data de 30 noiembrie, ierarhul a participat la festivităţile din piaţa Tricolorului.

În piaţa Tricolorului din Alba Iulia a avut loc, în data de 30 noiembrie, un scurt ceremonial religios şi militar. Foto credit: Radio Reintregirea.

În prezența oficialităților județene și locale, după intonarea imnului de stat al României, Arhiepiscopul Irineu a oficiat o slujbă de binecuvântare a drapelului național, după care acesta a fost înălțat pe acordurile Famfarei militare.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…