Ziua Națională în orașul Marii Uniri: Pe sacrificiul eroilor neamului se înalţă edificiul României întregite

De Ziua Națională a României, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a făcut referire la „eroii şi martirii neamului care au luptat, au suferit şi s-au jertfit pentru apărarea dreptăţii, libertăţii şi identităţii noastre naţionale”.

„Pe sacrificiul lor se înalţă astăzi edificiul României întregite”, a spus ierarhul în cuvântul de la slujba de Te Deum oficiată în proximitatea Catedralei Reîntregirii.

Slujba a fost oficiată cu ocazia împlinirii a 102 ani de la realizarea statului național unitar român.

Înaltpreasfinţia Sa a reamintit datoria de a ne preţui tezaurul valorilor noastre culturale şi de a lupta „pentru prosperitatea spirituală şi materială a poporului român”.

Fiecare dintre noi ar trebui să spună cu Avram Iancu: Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd naţiunea mea fericită. Dumnezeu să binecuvânteze România! La mulţi ani, tuturor românilor!.

De la ora 14:00, Părintele Arhiepiscop Irineu a luat parte la ceremonia militară organizată la Monumentul Unirii, desfășurată cu participarea unui detașament de onoare, cu efective reduse, fără tehnică, din structurile Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

A fost intonat Imnul Național al României, după care a fost depusă o coroană de flori în memoria făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

De sărbătoarea Sfântului Andrei, în data de 30 noiembrie, ierarhul a participat la festivităţile din piaţa Tricolorului.

În piaţa Tricolorului din Alba Iulia a avut loc, în data de 30 noiembrie, un scurt ceremonial religios şi militar. Foto credit: Radio Reintregirea.

În prezența oficialităților județene și locale, după intonarea imnului de stat al României, Arhiepiscopul Irineu a oficiat o slujbă de binecuvântare a drapelului național, după care acesta a fost înălțat pe acordurile Famfarei militare.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel participă la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei de 1 Decembrie (VIDEO)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat luni seară la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei Naționale a României. Ședința a fost deschisă de Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților.…