Ziua Națională a României sărbătorită la Stockholm

De 1 Decembrie 2014, la Stockholm, au fost pomeniți eroii români care acum 96 de ani au înfăptuit unitatea naţională a românilor din anul 1918.

La această sărbătoare, în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm s-a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Te Deum-ului, sfintele slujbe fiind săvârșite de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor români din capitala Suediei. Răspunsurile liturgice au fost date de tinerii care formează grupul coral Credo al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

La finalul Te Deum-ului, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a rostit un cuvânt în care s-a referit la evenimentul istoric de la 1 Decembrie 1918, îndemnându-i pe frații români să urmeze modelul înaintașilor care s-au jertfit pentru apărarea ţării, a credinţei, libertăţii, unităţii şi demnităţii naţionale. Cu acest prilej, ierarhul a transmis românilor bune urări și părintești binecuvântări, potrivit episcopiascandinavia.se.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…