Ziua Nationala a României sarbatorită la Klagenfurt – Austria

Credincioșii din Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Klagenfurt, Austria au sărbătorit duminică, 1 decembrie 2013, Ziua Națională a României. Ziua Marii Uniri a fost marcată prin rugăciuni de mulțumire aduse lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate cu îmbelșugare asupra poporului român de-a lungul timpului și prin rugăciuni de pomenire a tuturor eroilor neamului.

„După Sfânta Liturghie, grupul de copii care frecventează cursul de limba română, geografia și istoria României, au susținut un mic spectacol cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. Această serbare a fost dedicată Limbii Române. Copiii au recitat o serie de poezii ale marilor poeți români și basarabeni și au încântat enoriașii parohiei cu minunatele cântece patriotice”, după cum ne-a transmis Pr. Emanuel Nutu.

La această serbare plină de încărcătură emoțională au fost prezenți, pe langa credinciosii parohiei si reprezentanții Consulatului Onorific din Landul Carintia.

Parohia Ortodoxă din Klagenfurt a fost înființată de către Inalt Preasfintitul Mitropolit Serafim la data de 29 iunie 2008, preot paroh fiind numit PC. Pr. Mag. Viorel Visarion Ipati. Aici, pe lângă activitatea liturgică, catehetică si misionară, parohia oferă din 01 decembrie 2012 cursuri gratuite de Limba Româna, organizate de doamna preoteasa Prof. Mag. Lilia Ipati, și cursuri de Geografia și Istoria României, organizate de doamna Mag. Mirela Chițu. La aceste cursuri, care se țin în incinta Consulatului Onorific Român din Landul Carintia sunt invitați toți copiii dornici de a învăța graiul și tradiția româneasca.

Comentarii Facebook


Știri recente