Ziua Națională a României sărbătorită la Giula, Ungaria

Joi, 1 decembrie 2016,  de Ziua Națională a României, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Giula. În continuare, a fost oficiată slujba de Te-Deum, în cadrul căreia au fost pomeniți Eroii Neamului și toți cei care și-au adus contribuția la realizarea Marii Uniri a tuturor românilor, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La eveniment au luat parte, alături de ierarh și membrii din Permanența Consiliului Eparhial, Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula, împreună cu familia sa, Eva Sabău, învățătoare la  Școala Generală Românească din Giula, împreună cu un grup de elevi, precum și credincioși giulani și turiști români, aflați în vizită în acest oraș.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Siluan a subliniat importanța deosebită a acestei zile, la care și Biserica Ortodoxă și-a adus contribuția, fiind întotdeauna alături și în mijlocul Poporului pe care l-a păstorit, l-a învățat dragostea de Neam și de Țară și l-a călăuzit, cu nădejde și pe calea care duce către dobândirea Împărăției Cerurilor. Totodată, Preasfinția Sa a urat românilor din Ungaria și de pretutindeni să se bucure cu prisosință de această Sărbătoare Națională, precum și de toate binecuvântările primite de la Dumnezeu.

***

În aceeași zi, în incinta Hotelului Erkel, din Giula, a avut loc și vernisajul unei expoziții de costume populare, din Valea Timișului și Valea Bistrăi, icoane pe sticlă, țesături și alte obiecte din gospodăria țăranului român bănățean, care aparțin Muzeului de Etnografie și al Regimentului de Grăniceri Caransebeș. Expoziția a fost pregătită Fara Florina și Carmen Neumann și ea a putut fi admirată și la recepția oficială, pe care Consulatul General din Giula a oferit-o în data de 2 decembrie 2016, în cinstea Zilei Naționale a României.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…