Ziua Națională a României sărbătorită în Parohia Coslada, Spania

Duminică, 1 decembrie 2013, a XV-a după Rusalii, la Sfânta Liturghie, în biserica Parohiei Coslada din Spania a fost săvârșită slujba de pomenire a făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, precum și tuturor celor care au luptat pentru libertate, unitate și demnitate națională, după cum a precizat Părintele George Cimpoca, parohul Bisericii „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania.

În cuvântul de învățătură consacrat duminicii, părintele paroh a spus: „Să-l iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima”: nu este o frază formată dintr-un anumit limbaj „pios” din alte timpuri; în realitate este lucrul cel mai mare pe care omul poate să-l facă pe pământ. Dar Dumnezeu nu poate fi iubit fără a-l iubi pe aproapele: adică fără respect, atenție, solidaritate, simț de dreptate, demnitate, simpatie față de ceilalți… Tu, române, nu ai de ce să ții capul plecat în fața nimănui, niciodată, pentru că tu pe pământul tău ai stat, nu pe al altora, tu l-ai muncit și l-ai făcut să rodească, tu ai stat cu o mână pe plug și alta pe sabie și nu ai râvnit niciodată la bunul altuia. Ridică-ți ochii și privește-l pe străin în ochi, căci ești din neam vechi, ești copil de oameni buni, frumoși, harnici, credincioși, curați, ospitalieri, cinstiți, răbdători, dar și viteji, aprigi și neînfricați atunci când țara o cere”.

Ziua s-a încheiat cu o agapă pregătită de doamnele din Comitetul parohial și cu vizionarea conferinței „Despre umor” a regizorului Dan Puric.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…