Ziua Naţională a României la Centrul „Sfântul Ioan Rusul“

Parohia „Sfântul Mina“ din Iaşi a organizat luni, 1 decembrie 2014, în Centrul social-cultural „Sfântul Ioan Rusul“, o serată românească dedicată Zilei Naţionale a României. Evenimentul s-a bucurat de participarea preşcolarilor şi elevilor de la Şcoala „Ion Creangă“ din Păcurari. Dansurile de muzică populară au fost completate cu poezii şi alte momente deosebite, informează “Ziarul Lumina”.

Copiii, tinerii şi vârstnicii din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina“ – Păcurari au sărbătorit într-un mod inedit Ziua Naţională a României. În cadrul seratei româneşti, organizată pe 1 decembrie 2014, s-a desfăşurat un program cultural-artistic. Prima ediţie a manifestărilor dedicate Zilei României a fost organizată de Parohia „Sfântul Mina“, în colaborare şi Şcoala şi Cercul militar din Iaşi. În debut, prof. Ion Agrigoroaie a vorbit despre „Rolul oraşului Iaşi la realizarea Unirii din 1918“. Am remarcat că în ultima vreme românii serbează doar la televizor Ziua Naţională a României, prea puţin trăind acest moment emoţionant. Ne-am gândit să aducem această zi mai aproape de comunitatea noastră. În cadrul acestui eveniment şi-au dat mâna mai multe instituţii: Şcoala, Armata şi Biserica. Ne-am bucurat cu toţii, împreună cu locuitorii din această zonă a oraşului, simţind mai intens că este Ziua României. Au fost prezenţi copiii de la grădiniţă, de la şcoală, au fost studenţi, absolvenţi de facultate, oameni activi în câmpul muncii, dar şi persoane vârstnice“, a spus pr. paroh Constantin Prodan. Prezenţa copiilor de la Şcoala „Ion Creangă“ la manifestările dedicate Zilei Naţionale din Centrul „Sfântul Ioan Rusul“ se datorează unei strânse colaborări. „Avem foarte multe activităţi pe care le desfăşurăm împreună. Odată cu deschiderea acestui centru din cartierul nostru, am considerat că este bine să profităm de acest loc pentru a ne întâlni şi pentru a ne bucura de prezenţa copiilor. Prin astfel de activităţi, ei învaţă să fie patrioţi şi să-şi iubească ţara, părinţii şi locul de unde vin. La invitaţia părintelui Constantin Prodan, am venit la această manifestare cu o parte din copiii talentaţi din şcoala noastră“, a spus prof. Nicoleta Creţu, directorul Şcolii „Ion Creangă“ din Iaşi. Centrul social-cultural „Sfântul Ioan Rusul“, inaugurat luna trecută, caută să răspundă nevoilor Parohiei „Sfântul Mina“ din Iaşi. Prin intermediul acestuia, primesc ajutor şi lumină atât credincioşii din parohie, cât şi oameni ai străzii. „Pe lângă activităţile sociale, vom organiza multe manifestări culturale. Fiecare moment important din viaţa comunităţii noastre va fi punctat în acest centru prin diverse manifestări“, a explicat pr. paroh Constantin Prodan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…