Ziua Națională a României la Budapesta

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, însoțit de alți preoți de la Centrul Eparhial și de la Parohia și Așezământul Monahal Românesc de la Budapesta au participat la recepția oficială și programul cultural pregătite cu acest prilej de Ambasada României la Budapesta. La eveniment, alături de Doamna Ambasador Irina Comaroschi, de alți ambasadori din Budapesta și de diferite oficialități, au participat mulți români, omagiind și în felul acesta Sărbătoarea Națională a României, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În data de 1 decembrie 2010, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Capela Românească de la Budapesta, în fruntea unui sobor format din Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc și Exarhul Episcopiei și Singhelul David Pop, Conducătorul Așezământului Monahal și al Centrului Pastoral-Misionar și Cultural din Budapesta. În seara aceleași zile, în fruntea unui sobor la care s-a adăugat Părintele Marius Maghiaru, Protopopul Budapestei, Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria a săvârșit slujba de Te Deum la Ziua Națională a României, în prezența multor credincioși. După cuvântul de învățătură, clericii și credincioșii au cântat împreună, într-o atmosferă frățească de bucurie și mare sărbătoare, tradiționalele colinde românești. Prin grija monahiilor și a Asociației Doamnelor Ortodoxe Române din Budapesta, toți participanții la acest eveniment au fost invitați și la o recepție.

În zilele următoare, ierarhul și preoții Episcopiei vor fi prezenți și la recepțiile oficiale organizate cu același prilej de Consulatele Generale ale României la Seghedin și Giula.

Comentarii Facebook


Știri recente