Ziua Națională a fost serbată în avans la Parohia „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena

Românii ortodocși din parohia „Pogorârea Sf. Duh” și „Sf. Ștefan cel Mare” de la Viena au serbat duminică, în avans, Ziua Națională a României.

După Sfânta Liturghie, a fost intonat Imnul Național, a fost oficiată slujba de Te Deum ca mulțumire adusă Lui Dumnezeu, apoi Corala parohială „Sf. Ștefan cel Mare” și Corul de copii „Heruvimii”, coordonat de Diac. Dr. Theodor Coresi, au interpretat cântece patriotice și au recitat poezii.

La eveniment au participat Dr. Cristian Daniel, secretarul Ambasadei României la Viena, Lt. col. Georgian Nedelcu, ataşat al apărării adjunct, militar şi aero la Biroul Atașatului de Afaceri Interne, Comisarul-șef de poliție dr. Cristian Ionuș, reprezentanți ai Consulatului Român la Viena. Ramona Miletic, Viceprimarul Sectorului 11 al Vienei, medici români care activează în capitala Austriei, numeroși credincioși.

„Rugăciunea ne adună, biserica și Sfânta Liturghie. Dacă oamenii vin și doresc să se roage în limba lor, să simtă românește, ne-am gândit că este foarte important să păstrăm acest dar sfânt, acest bagaj spiritual cu care mulți am venit, să-l transmitem copiilor noștri”, a declarat Părintele Paroh Emanuel Ștefan Nuțu.

„Ne străduim ca, prin activitățile pe care le facem în cadrul școlii parohiale, copiii noștri să învețe mai mult despre țara părinților lor, de care nu trebuie să se rupă niciodată. Această țară cuprinde în ea bogăția credinței, a tradițiilor, limba și Sfânta noastră Ortodoxie.”

Copiii au purtat la eveniment ii românești achiziționate cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Foto credit: Facebook / Biserica Sf. Ștefan cel Mare Viena

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente