Ziua Mondială a Sclerozei Multiple (Video)

Ziua Mondială a Sclerozei Multiple a fost marcată ieri, 26 mai 2016, pe Colina Bucuriei.  În cadrul unei campanii comunitare de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroză, pe Colina Patriarhiei, s-a desfășurat o acțiune sub titlul „Ștafeta Ciclistă”.

La eveniment au participat şi un grup de voluntari format din asistenţi sociali ai Asociaţiei „Diaconia” a Arhiepiscopiei Bucureştilor şi din copii şi tineri aflaţi în evidenţa Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

 „Acest eveniment leagă mai multe comunităţi din România şi doreşte să le sensibilizeze asupra acestei maladii. În ţara noastră sunt afectaţi de această boală peste 10.000 de oameni, din care un procent considerabil este format din tineri. De aceea şi noi, prin această iniţiativă tinerească, mergem de la o comunitate la alta, şi încercăm să-i ajutăm pe oameni, să le aducem speranţă şi să îi sprijinim în demersul lor de a găsi soluţii pentru viaţa lor. Ştafeta este formată din câţi­va voluntari, care doresc să adune mesajele de sprijin ale comunităţilor prin care trec, adresate pacienţilor afectaţi de scleroză multiplă, şi care sunt scrise pe nişte floricele portocalii din carton, menite să dea o notă de speranţă în plus iniţiativei”, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Laurenţiu Lazăr, director executiv al Asociaţiei de Scleroză Multiplă din România, preşedinte al Asociaţiei Filantropia – Oradea şi consilier social-filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Participanții la eveniment au testat, cu această ocazie, prima bicicletă „afectată de scleroză multiplă”.

Pe lângă turul ciclist simbolic desfășurat de cei trei bicicliști voluntari în jurul clopotniței, participanții la eveniment, în mod special copiii, au înfipt în pământ cartonașe cu mesaje de încurajare adresate persoanelor afectate de scleroza multiplă. Ștafeta ciclistă se va încheia astăzi la Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente