Ziua Mondială a Fotografiei. Aproape 200 de ani de la primele fotografii din istorie

În fiecare an în data de 19 august este celebrată Ziua Mondială a Fotografiei. Au trecut aproape 200 de ani de la imortalizarea primelor imagini din istorie.

Ziua Mondială a Fotografiei este sărbătorită din 19 august 2009, inițiativa aparținând australianului Korske Ara, un tânăr pasionat de arta fotografică.

El a derulat Proiectul „Galeria de fotografii” care a putut fi vizualizată în mediul online, după care an de an s-au implicat tot mai mulţi participanţi în acţiuni care au avut în prim-plan fotografia.

Potrivit Agerpres, de Ziua Mondială a Fotografiei din 2016 audienţa globală a atins cifra de 500 de milioane de oameni.

Ziua Mondială a Fotografiei este o sărbătoare anuală a artei, meșteșugurilor, științei și istoriei fotografiei, informează site-ul dedicat acestei zile.

În acest sens, cei care doresc marcarea acestei zile sunt îndemnaţi să împărtăşească pe reţelele de socializare cele mai reuşite fotografii şi care să aibă hashtagul #WorldPhotographyDay.

Primele fotografii din istorie  aparțin fizicianului Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) și artistului plastic Louis Jacques Mande Daguerre (1787-1851) care au perfecţionat procedeul de captare a imaginilor din exterior pe un suport solid.

La 9 ianuarie 1839 invenţia a fost înaintată Academiei Franceze de Ştiinţe şi Louis Daguerre a obţinut brevetul.

În acelaşi an, pe 19 august 1839, guvernul francez a achiziţionat brevetul şi a răspândit vestea că invenţia este „un cadou gratuit pentru lume”.

Vă invităm să vizionaţi galeria de imagini a acestui articol pentru pentru a vă bucura de unele dintre cele mai apreciate imagini marca Basilica.ro.

Pentru mai multe imagini, urmăriţi contul nostru de Instagram, dar şi imaginile publicate în categoria Galerii Foto de pe site-ul nostru.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente