Ziua Limbii Române va fi sărbătorită şi la Cahul

În data de 31 august 2016 Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Cahul printr-o serie de evenimente culturale organizate de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Cahul și Consulatul General al României la Cahul, după cum informează Departamentul de comunicare al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

Programul cuprinde un moment de depunere de flori la bustul lui Grigore Vieru, singurul monument aflat în acest moment pe Aleea Scriitorilor din Parcul Central din Cahul, reprezentații teatrale susținute de actorii Teatrului B.P. Hașdeu din Cahul, un recital al Ansamblului Coral Voci Transilvane din Cluj și se va încheia cu un concert extraordinar, susținut de Alexandra Ungureanu și trupa dAdA, în Piața Horelor din Cahul, începând cu ora 19:00.

Publicul va fi încântat cu un repertoriu deosebit, ales de artiștii de la București: Alexandra Ungureanu, care şi-a exprimat dorinţa de a concerta alături de un violonist local si trupa the dada.

Ansamblul Coral Voci Transilvane din Cluj continuă tradiţia de cântare corală iniţiată în capitala culturală a Transilvaniei de ilustrul său fondator dr. Augustin Bena,  preot, profesor, dirijor, compozitor, ctitor al învăţământului muzical de rang universitar clujean, primul rector al Academiei de Muzică din Cluj. Repertoriul ansamblului cuprinde peste 200 de titluri: muzică laică şi religioasă, colinde, lucrări din literatura muzicală românească şi universală, de la compozitorii Renaşterii până la cei contemporani, interpretarea lor făcându-se în limba originală (25 limbi).

Ziua Limbii Române va fi marcată și  în comunitățile istorice din Serbia, Ucraina și Bulgaria.

Comentarii Facebook


Știri recente