Ziua limbii române sărbătorită la Slănic Moldova, Jud. Bacău

Ziua limbii române va fi sărbătorită miercuri, 31 august 2016, în Protoieria Oneşti,  Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Evenimentul dedicat Zilei limbii române se va desfăşura la Biserica Sfântul  Ilie din Slănic Moldova, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Programul cuprinde atât slujbe religioase, cât şi manifestări cultural-artistice. Ziua va începe cu slujba Utreniei, continuând cu intonarea imnului-acatist închinat Sfintei Cuvioase Parascheva. Manifestările religioase se vor încheia cu oficierea Sfintei Liturghii. Răspunsurile la strană vor fi oferite de Corul Filomelos.

Sfânta Liturghie  se  oficiază în sfântul grai românesc prin eforturile şi jertfa pe care ierarhii Bisericii noastre le-au făcut de-a lungul timpului. De aceea, considerăm că în ultima zi a anului bisericesc se prăznuieşte Ziua limbii române şi pentru a ne aminti că ne rugăm lui Dumnezeu în această binecuvântată şi frumoasă limbă, a declarat Ioan Bârgăoanu, protopopul protopopiatului Onești.

După Sfânta Liturghie, vor fi susţinute referate pe tema Sfântul grai românesc. De asemenea, va fi intonat Imnul naţional, precum şi alte cântări dedicate limbii române. În program se mai regăsește și un recital de poezie românească, care va cuprinde şi psalmi din Psaltirea Sfântului Mitropolit Dosoftei.

Evenimentul se va încheia cu un recital de chitară susţinut de Grupul Vamadi’s din Slănic Moldova şi o prezentare de carte românească.

Comentarii Facebook


Știri recente