Ziua Limbii Române sărbătorită în Parohia ortodoxă românească din Legnago – Italia.

Începând cu anul acesta, ultima zi de vară, ziua de 31 august, reprezintă Ziua Limbii Române. 31 august devine sărbătoarea limbii române de la Nistru până la Tisa, dar și sărbătoare a românilor de pretutindeni, informează episcopia-italiei.it.

„Cu mare bucurie a fost sărbătorit acest eveniment al cinstirii limbii române în Parohia „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din Legnago (VR). Recitalul poetic „Noi prin grai suntem popor și existăm ca neam prin limbă” i-a impresionat pe toți cei prezenți în biserică. Aceste cuvinte testamentare au răsunat ca elogiu adus limbii române în rostirea pură, dulce și melodioasă a copiilor de la școala duminicală”, a precizat preoteasa Viorica Ursachi.

Manifestarea s-a încheiat cu recitalul poeziei „Limba Română în străinie”, semnată de Eugenia Bulat și adresată celor risipiți prin lume, urmată de cântecele „Pentru ea”, „Limba mamei”, „În limba ta”, „Limba românească”. Astfel, copilașii au transmis prin vers și cântec frumusețea sărbătorii tuturor celor prezenți în biserică, celor care s-au lăsat pătrunși de sentimentul datoriei sacre de a păstra și cultiva limba maternă – floare eternă a dăinuirii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente