Ziua Lecturii: PS Damaschin a citit cu seminariștii din opera Mitropolitului Bartolomeu Anania

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava a lansat marți, 14 februarie, programul cultural-educativ „Citește și tu!”. În cadrul primei activități organizate cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a citit împreună cu seminariștii suceveni din opera Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Întâlnirea a avut loc în noua eclesiarhie a Catedralei Arhiepiscopale din Suceava și a debutat cu intervenția Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care le-a vorbit tinerilor despre momentul în care l-a descoperit pe Mitropolitul Bartolomeu Anania și a dat citire unui text publicat de acesta în anul 1994 în Revista Renașterea, intitulat „Simfonia Crucii”.

În continuare, prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Județean Suceava, a susținut un atelierul: „Lectura – experiență estetică și spirituală”. În cadrul sesiunii de lucru, au fost citite și analizate fragmente din opera Mitropolitului Bartolomeu Anania, precum „Rotonda plopilor aprinși. De dincolo de ape” și sonetele 158 și 183.

În încheiere, arhim. Valerian Radu le-a prezentat elevilor seminariști mai multe manuale liturgice, minee și cărți cu notație psaltică aflate în patrimoniul eclesiarhiei de la Catedrala Arhiepiscopală.

Programul „Citește și tu!” se va desfășura în perioada 15 februarie – 15 august 2022, în cadrul acestuia vor avea loc mai multe ateliere de lectură și sesiuni catehetice menite să promoveze lectura în rândul tinerilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente