Ziua Internațională a Vârstnicilor: Recunoștință pentru clericii pensionari din Sectorul 4 al Capitalei

Clericii pensionari din Sectorul 4 al Bucureștilor au participat joi la o reuniune liturgică. Evenimentul s-a desfășurat la Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Capitală, care are ca hram secundar Acoperământul Maicii Domnului.

Reuniunea a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în contextul declarării anului 2020 ca „An al pastorației părinților și copiilor” în Patriarhia Română.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ungariei, a oficiat Sfânta Liturghie. Alături de el a slujit și Părintele Ion Armași, Protopopul Sectorului 4 al Capitalei. Alături de ei au fost invitați să slujească toți preoții și diaconii pensionari, îmbisericiți la parohiile din Sectorul 4 al Bucureștiului.

Clericii pensionari au primit, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Diploma omagială cu medalie închinată Anului pastorației părinților și copiilor. Protoieria Sector 4 a Capitalei le-a oferit epitrahile, icoane și cărți de cult, iar Preasfințitul Părinte Siluan i-a felicitat pentru zelul misionar cu care continuă să slujească.

Părintele Protoiereu Ion Armași a reamintit cuvintele: „Ce ești tu am fost și eu, ce sunt eu vei fi și tu”. Clericii în vârstă trebuie să fie primiți în Sfântul Altar cu dragoste și recunoștință, ca exemplu pentru comunitatea credincioșilor și pentru a pregăti momentul pensionării pentru cei care sunt astăzi în activitate, a explicat el.

Ziua Internațională a Vârstnicilor, instituită de ONU, este sărbătorită pentru a treizecea oară anul acesta. Anul trecut, în lume erau 703 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

promovată de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1991

Data nu a fost aleasă întâmplător, fiind o zi cu mai multe semnificații. La această dată se prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, fiind unul din hramurile parohiei care a găzduit evenimentul, dar și Ziua Internațională a Vârstnicilor (promovată de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1991).

Foto credit: Pr. Vlad Mîndru, Parohia „Cuv. Daniil Sihastrul”

Comentarii Facebook


Știri recente