Ziua Internațională a Studenților: Din ce asociații poți face parte ca membru sau voluntar

În fiecare an, pe 17 noiembrie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Internațională a Studenților. Dacă te simți singur într-un oraș nou, îți oferim mai jos câteva linkuri utile: organizații studențești care au activități de socializare sau voluntariat.

Ziua Internațională a Studenților a fost instituită în 1941 de Consiliul Studenților Internaționali din Londra, pentru a promova accesul la educație superioară.

Data a fost aleasă în amintirea revoltei studențești anti-naziste de la Praga, care a avut loc în 1939. Nouă lideri ai studenților au fost uciși de ocupanții naziști și 1.200 trimiși în lagărele naziste de exterminare.

Astăzi, în „satul global” multicultural în care trăim și unde tinerii migrează pentru studii și muncă, este greu să ne imaginăm ce au adus regimurile opresive din secolul trecut pentru tineri: interdicția de a studia dacă nu erai de naționalitatea sau rasa agreată (în nazism) sau dacă nu aveai origini sănătoase (în comunism).

Dacă ai plecat de acasă la studii și te afli într-un oraș mare în care te simți uneori singur, o idee bună ar fi să cauți tineri care îți împărtășesc valorile și interesele. Oferim mai jos câteva legături online care ți-ar putea fi utile.

Legături utile

Pentru teologii bucureșteni

Asociația Studenților Teologi Ortodocși

Studenții creștin-ortodocși

ASCOR Alba Iulia
ASCOR Arad
ASCOR Bacău
ASCOR Baia Mare
ASCOR Brașov
ASCOR București
ASCOR Cluj-Napoca
ASCOR Craiova
ASCOR Galați
ASCOR Iași
ASCOR Oradea
ASCOR Ploiești
ASCOR Suceava
ASCOR Sibiu
ASCOR Târgoviște
ASCOR Târgu Jiu
ASCOR Timișoara

Studenții pro-viață

Studenți pentru viață București
Studenți pentru viață Iași
Studenți pentru viață Suceava

Altele

Uniunea Studenților din România

Foto credit: Pexels

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente