Ziua internațională a persoanelor vârstnice sărbătorită în localitatea Boiereni, jud. Maramureș

Credincioșii din satul Boiereni, județul Maramureș, au participat duminică, 2 octombrie 2016, la festivitățile prilejuite de Ziua Internațională a persoanelor vârstnice (1 octombrie) și Ziua Femeii de la Sate (15 octombrie), informează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Manifestările au debutat la biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate, unde părintele Ilarion Călin Herţa, parohul bisericii, a oficiat Sfânta Liturghie. La slujbă au participat credincioșii din sat, dar și oameni veniți din localitățile Lăpuşene şi Baia Mare. În continuare, a fost oficiată Slujba Parastasului pentru ctitorul bisericii.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de cântăreții stranei bisericii, iar la momentul pricesnei a cântat cunoscutul grup coral al femeilor din Lăpușul Românesc.

Sărbătorirea din satul Boiereni a avut loc în curtea Căminului Cultural din localitate.

Momentele artistice au debutat cu Șezătoarea pusă în scenă de femeile din Lăpuşul Românesc şi din Boiereni.

La festivitate au fost prezenți și copiii din Grupul Dănţăuşii al Cercului de dansuri populare din cadrul Palatului Copiilor din Baia Mare. Ei au prezentat momentul coregrafic Socăciţele, o suită de dansuri populare din Maramureşul istoric.

Pe scena căminului cultural a urcat și solista de muzică populară Ana Maria Gherghel din satul Rohia, aceasta fiind acompaniată la taragot de tatăl său.

Momentul de dansuri populare pentru întreg satul a fost susținut de formația Gabriela Filip şi Marius Paşca din Lăpuşul Românesc.

La final, organizatorii au mulțumit tuturor pentru prezență.

Comentarii Facebook


Știri recente