Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap, la Argeş

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este sărbătorită pe plan mondial din anul 1992. Atunci, la încheierea „Deceniului Naţiunilor Unite dedicat Persoanelor cu dizabilităţi” (1983-1992), Adunarea Generală a proclamat ziua de 3 decembrie drept Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi – Rezoluţia 47/3.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, ieri, 2 decembrie 2014, în ajunul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, a avut loc un eveniment dedicat semenilor noștri aflați în grele încercări, organizat de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Biblioteca Județeană.

Astfel, 36 de persoane cu dizabilități, însoțite de preşedintele AHN-Argeş, au organizat un scurt moment artistic, iar la sfârșitul evenimentului, fiecare a primit din darul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic, daruri pentru trup și suflet.

La sfârșitul acțiunii, toți participanții au socializat și au putut admira lucrări și produse confecționate de membrii asociației.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…