Ziua Imnului Național, marcată la Cluj

Ziua Imnului Național al României a fost marcată astăzi, 29 iulie 2014, la Cluj-Napoca prin organizarea unei ceremonii în centrul orașului.

Evenimentul a debutat la ora 9:00, în fața Teatrului Național, unde Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului a oficiat o slujbă religioasă, potrivit Radio Renașterea. La manifestările organizate de Divizia 4 Infanterie „Gemina” în colaborare cu Prefectura județului Cluj, au participat zeci de clujeni, reprezentanți ai unor instituții civile și militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, prezent la eveniment a punctat importanța acestei zile, arătând că imnul național este unul dintre cele mai importante simboluri ale țării noastre. Oficialul a precizat că această sărbătoare este un prilej să ne aducem aminte de ceea ce ne unește pe noi, toți românii. În cadrul ceremoniei a fost intonat imnul național de o formație corală constituită din militari, care au interpretat și cântece patriotice.

Comentarii Facebook


Știri recente