Ziua Imnului Național la Râmnic

În întreaga țară a fost sărbătorită marți, 29 iulie 2014, Ziua Imnului Național. La Râmnicu Vâlcea, ceremonia a avut loc în Parcul Zăvoi și a debutat cu o procesiune solemnă ce a defilat pe traseul: Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Biserica „Toți Sfinții”, unde s-au sfințit steagurile, Casa memorială „Anton Pann” și Parcul Zăvoi.

Coloana oficială din care au făcut parte și autoritățile locale s-a deplasat până la intrarea în Parcul Zăvoi, făcând un scurt popas la Biserica „Toți Sfinții”, unde un sobor de preoți a sfințit drapelul, potrivit arhiram.ro.

În Parcul Zăvoi, a urmat o slujbă de mulțumire, săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, urmată de alocuțiuni despre semnificația evenimentului. Ceremonialul s-a încheiat cu un spectacol cu tematică adecvată momentului și intonarea imnului „Deșteaptă-te, române!” de către Corul Academic „Euphonia” al Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Zăvoiul răsunând ca și în urmă cu 165 de ani.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere, și numeroși râmniceni, unii dintre ei ținând în mâini stegulețe cu drapelul României.

Comentarii Facebook


Știri recente