Ziua Femeii sărbătorită în așezămintele care oferă servicii pentru vârstnici din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

Ziua Femeii a fost sărbătorită la sfârșitul săptămânii trecute în așezămintele care oferă servicii pentru vârstnici din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

Doamne ocrotite sau care primesc servicii de îngrijire în cadrul rețelei social-filantropice din județele Alba și Mureș, care formează Arhiepiscopia Alba Iuliei, au primit flori, mici cadouri și felicitări.

La Alba Iulia, spre exemplu, femeile care beneficiază de serviciile socio-medicale de îngrijire la domiciliu au fost vizitate zilele trecute de asistenții sociali ai Asociației Filantropia Ortodoxă și au primit flori și felicitări.

„Primăvara este luna în care femeile trebuie sărbătorite astfel încât am vrut și noi să fim alături de beneficiarele noastre. Sperăm că o floare și un gând bun a adus primăvara și în sufletul acestor bunici încercate de ani și de greutățile vieții „ a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

Peste 800 de vârstnici din județele Alba și Mureș sunt ocrotiți sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu prin așezămintele patronate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Cu binecuvântarea ierarhului nostru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în cele două județe funcționează șapte centre rezidențiale care au 125 de vârstnici beneficiari, un centru de zi pentru vârstnici cu 50 de beneficiari și 17 servicii socio – medicale care oferă îngrijire la domiciliu pentru un număr de peste 600 de bătrâni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…