Ziua Europei la Palatul Patriarhiei: Forumul The State of Europe

The State of Europe

Prima parte a Forumului “The State of Europe” care se desfășoară pentru prima dată la București va avea loc joi, 9 mai 2019, la Palatul Patriarhiei și va fi dedicat situației Europei din perspectivă creștină.

Evenimentul prilejuit de celebrarea Zilei Europei va începe la ora 19:30 și va include prelegerea „Poate moștenirea noastră creștină să inspire astăzi proiectul european?” (‘Can our Christian heritage still inspire the European project today?’) susținută de Teodor Baconschi.

Arhidiaconul Ionuț Mavrichi de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române, va purta discuții cu scriitorul Jeff Fountain, de la “The Schuman Centre for European Studies”, referitoare la rolul Crezului de la Niceea (325 dHr.) în definirea istoriei Europei.

Intrarea la eveniment este liberă.

A doua parte a Forumului “The State of Europe” va avea loc vineri, 10 mai 2019, la Palatul Parlamentului din București și va cuprinde mai multe workshopuri și întâlniri.

Vezi programul complet pe site-ul oficial al evenimentului.

Forumul “The State of Europe” este organizat anual din 2011, în țara aflată la Președinția Uniunii Europene, de Centrul de Studii Europene „Robert Schuman” (“The Schuman Centre for European Studies”).

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente