Ziua Eroilor la Parohia Uda, Pașcani

Joi, 29 mai 2014, la parohia Nașterea Maicii Domnului – Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, au fost comemorați eroii neamului românesc prin Sfânta Liturghie, pomenirea morților și un program omagial dedicat acestei sărbători.

Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cu tinerii din parohia Uda, ne-a relatat: „Împreună și cu binecuvântarea părintelui paroh, Vasile Pintile, am hotărât să pregătim un program omagial dedicat comemorării eroilor neamului românesc, program susținut de grupul de copii și tineri al parohiei. De asemenea, păstrând scena amenajată special în curtea bisericii pentru Slujba Învierii Domnului, părintele paroh a săvârșit Sfânta Liturghie în aer liber, credincioșii având posibilitatea să vadă încă odată ceea ce se desfășoară dincolo de catapeteasmă. Ne-am bucurat și de prezența reprezentanților Liceului Tehnologic Tătăruși, care au depus la monumentul eroilor o coroană frumos împodobită. După săvârșirea Sfintei Liturghii a urmat pomenirea morților, respectiv a eroilor din satul Uda, programul de poezii și cântece patriotice și împărțirea de mici cadouri pentru toți copiii prezenți la slujbă”.

Duminică, 1 iunie 2014, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, reprezentanții parohiei Uda pregătesc peste 100 de pachețele pentru copiii care vor participa la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente