Ziua Eroilor la Liège, Belgia

Joi 29 Mai 2014, de Sărbătoarea Înălțării Domnului, când Biserica Ortodoxă Română pomenește pe eroii neamului, la Monumentul Aliaților din Primul Razboi Mondial de la Cointe (Le mémorial interallié de Cointe) părintele Ștefan Barbu, parohul bisericii „Pogorarea Sfântului Duh și Sfântul Dimitrie cel Nou” din orașul Liège, a săvârșit slujba Te Deum-lui și pe cea a Parastasului, aducând, împreună cu numeroși credincioși, prinos de cinstire și recunoștință celor care și-au arătat de-a lungul istoriei iubirea jertfelnică pentru apărarea integrității spirituale și teritoriale a țării noastre.

Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței sale, dl. Ștefan Tinca, ambasadorul României in Belgia. De asemenea, la invitația părintelui paroh, celor prezenți la eveniment li s-au alăturat și câțiva studenți doctoranzi români de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Catolice din Leuven, după cum ne-a transmis drd. Viorel Coman.

La finalul slujbei au fost depuse jerbe de flori la mormântul dedicat eroilor români din interiorul complexului memorial.

Biserica „Pogorarea Sfântului Duh și Sfântul Dimitrie cel Nou” din Liège este comunitatea românilor creștin-ortodocși din Valonia și se află sub jurisdicția canonică a Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Înființată în 1989, parohia sărbătorește anul acesta 25 de ani de existență. În toamna anului trecut au fost semnate actele de cumpărare a bisericii din Seraing pentru ca, în viitor, credincioșii din zona Liège-ului să poată avea propriul locaș de cult. În momentul de față, prin eforturile deosebite ale enoriașilor, se lucrează intens la amenajarea interioră a noului locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente