Ziua Drapelului, la Drobeta Turnu Severin

Ziua Drapelului Național va fi sărbătorită joi, 26 iunie și la Drobeta Turnu Severin. În seara zilei de miercuri, începând cu ora 18.00, Garda Drapelului formată din 7 cadre militare, va participa la coborârea Drapelului de pe catarg și depunerea acestuia pentru sfințire în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, după care va fi depus în incinta Prefecturii județului Mehedinți, ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Joi, începând cu ora 10.00, în zona centrala din fata Prefecturii, va avea loc ceremonialul militar de inălțare a drapelului României urmat apoi de defilarea Gărzii de Onoare.

Reprezentantul Instituției Prefectului va rosti cu acest prilej o alocuțiune referitoare la sărbătoarea națională a Drapelului.

Înainte de arborarea sa, drapelul va fi binecuvântat de un sobor de preoți, delegați de Centrul eparhial.

Expresia patriotismului și respectului față de simbolul național va fi dată de sărutarea drapelului de către oficialitățile prezente, în ordinea de reprezentare protocolară a instituțiilor de stat, ultimul fiind Comandantul garnizoanei.

După semnalul de ridicare a drapelului se va intona vocal-instrumental imnul de stat, apoi cei prezenți vor asista la defilarea Gărzii de Onoare, cu prezentarea onorului la drapelul național înălțat pe catarg, în acompaniamentul muzicii de fanfară.

Festivitățile se vor termina la 10:45.

Comentarii Facebook


Știri recente