Ziua de curăţenie naţională: Tineri din Biserică s-au implicat în acţiuni de ecologizare

Ziua de curăţenie naţională, organizată de „Let’s do it, Romania“, a avut loc sâmbătă, 15 septembrie 2018, şi a reunit sute de mii de români din care au făcut parte şi membri ai comunităţilor parohiale din ţară.

Târgu Ocna

Trei sute de tineri, membri și voluntari ai Asociației „Anastasia Romana” din Târgu Ocna s-au alăturat sutelor de mii de români care au participat la Ziua de curăţenie naţională.

Împărțiți în echipe, aceştia au participat la acțiuni de ecologizare în mai multe zone ale orașului.

Activitatea a durat timp de patru ore, iar la final au primit daruri din partea Asociaţiei, pentru spiritul lor de jertfă, „pentru implicarea activă în viaţa comunităţii ca cetăţeni”, după cum a declarat pentru Radio Trinitas pr. Silviu Butucaru, președintele Asociației „Anastasia Romana” din Târgu Ocna, protopopiatul Onești.

Târgovişte

La Târgovişte 42 membri din cadrul comitetelor de tineret ale parohiilor din Municipiul Târgoviște au participat, ca voluntari, la curățenia zonei de la Podul Mihai Bravu.

Desfășurată prin intermediul Sectorului Social-Filantropic, această acțiune a avut în vedere ecologizarea spațiul amintit mai sus și îndemnul la protejarea lucrurilor mâinilor Domnului, a creației – ca unic spațiu posibil de existență al omului.

La nivel internaţional mişcarea a unitt 150 de ţări, obiectivul campaniei fiind acela de a mobiliza 5% din populaţia globului pentru a produce o schimbare reală de comportament faţă de resurse şi faţă de deşeurile generate.

Parteneri în proiectul organizat de „Let’s Do It, Romania!” au fost: Ministerul Mediului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerul Sănătăţii.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook


Știri recente