Ziua Culturii Naționale | Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Seminarul din Galați

La Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galați au avut loc, vineri, 13 ianuarie 2017, mai multe manifestări cu ocazia zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ne-a precizat Gabriel Molocea.

Evenimentul a început cu o rugăciune de mulțumire și cu slujba de pomenire a poetului național, oficiate de ierarh, împreună cu un sobor de clerici, în capela Seminarului.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat că rădăcinile cinstirii eminesciene sunt foarte adânci și profunde, încât ele duc la marele Episcop Melchisedec Ştefănescu, a cărui operă a fost cunoscută, comentată şi prezentată de Mihai Eminescu, mai ales atunci când aceasta făcea referire la istoria Dunării de Jos.

Partea culturală a manifestării s-a desfăşurat în Sala de Conferinţe Preot Constantin Todicescu, a Seminarului. Astfel, corul mixt Camerata Juventus a susţinut un moment artistic, alcătuit din texte de inspiraţie eminesciană. Corul, alcătuit din elevi ai seminarului gălăţean, ai Colegiului Naţional Costache Negri şi ai Colegiului Naţional Vasile Alecsandri, este condus de lect. univ. dr. Eugen Dan Drăgoi.

De asemenea, mai mulţi copii, dar şi tineri seminariști au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu, după care au avut loc dezbateri libere pe tema vieţii şi operei geniului literaturii româneşti.

La final, toţi cei prezenţi au ascultat, într-o înregistrare actorului Dorel Vişan, câteva din poeziile eminesciene reprezentative.

Comentarii Facebook


Știri recente