Ziua Culturii Naționale: Piesa de teatru „Goana după fluturi” va fi interpretată în orașul Luduș

Membrii Grupului de Inițiativă pentru Tineret din Protopopiatul Luduș vor interpreta sâmbătă, 14 ianuarie 2017, în Sala Mare a Casei de Cultură din oraș, piesa de teatru Goana după fluturi.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Luduş, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează site-ul oficial al eparhiei.

Această manifestare culturală este prilejuită de sărbătoarea Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie. Goana după fluturi este regizată de Emanuel Petran de la Teatrul Național din Cluj Napoca, după textul dramaturgului Bogdan Amaru.

Intrarea la spectacol va fi liberă.

***

Piesa dramaturgului Bogdan Amaru Goana după fluturi pune faţă în faţă două lumi – a bogaţilor şi a săracilor – şi este o pledoarie pentru dragostea simplă, trăită în condiţii modeste.  Un tânăr doctorand în ştiinţele naturii, sărac, este îndrăgostit de  o creatoare de modă dintr-o mahala bucureşteană. Însă, i se iveşte „oportunitatea” de a se căsători cu o fată frumoasă, fiica unui bogătaş care, de altfel, nu-l doreşte ca ginere.

Comentarii Facebook


Știri recente