Ziua Culturii Naţionale la MNAR: Nocturnă muzeală cu acces şi ghidaje gratuite

Muzeul Național de Artă al României va organiza sâmbătă, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, o nocturnă muzeală cu acces și ghidaje gratuite în expozițiile permanente ale Galeriei de Artă Veche Românească și Galeriei de Artă Românească Modernă.

Expozițiile nocturne vor fi deschise publicului în intervalul 18:00 – 22:00. Accesul la ghidaje se va face doar cu înscrierea prealabilă la adresa [email protected] până vineri, 14 ianuarie, orele: 14:00.

La orele 18:00 și 20:00 în Galeria de Artă Românească Modernă va avea loc ghidajul intitulat „Sentimentul național în pictura românească modernă”, iar la ora 19:00 va avea loc un tur ghidat în Galeria de Artă Veche Românească.

Totodată, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României va lansa Bursa Fundația Fonte pentru cercetarea patrimoniul MNAR.

„Oferim, împreună cu Fundaţia Bonte, posibilitatea finanțării generoase a cercetării patrimoniului muzeului nostru, pe durata unui an calendaristic, care sperăm să contribuie la creșterea interesului pentru extraordinarul tezaur artistic național pe care Muzeul Naţional de Artă al României îl deține”, a declarat Călin Stegerean, director general al MNAR.

Mai multe detalii despre bursa de cercetare precum și despre condiții de înscriere, selecție și calendar vor putea fi găsite pe site-ul Muzeului Național de Artă al României începând cu data de 15 ianuarie.

Sursă foto: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente