Ziua Copilului pentru beneficiarii Centrului Sfânta Muceniță Sofia din Capitală

Copiii de la centrul de zi Sfânta Muceniță Sofia din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor au participat marți și miercuri la câteva activități recreative cu prilejul Zilei Copilului.

Marți, 30 mai 2017, în cadrul evenimentului Suflet de copil organizat de Parohia Delea Nouă – Calist, micii beneficiari ai centrului și-au petrecut ziua la locul de joacă Lumea Copilăriei.

Corul Solemnis al parohiei, sub conducerea Florentinei-Nicoleta Brescanu, a susținut un concert cu piese pentru copii. Cei mici au cântat cu ei și au participat la jocuri de grup. La final, au primit în dar pachete cu dulciuri, fructe și cărți specifice vârstei lor.

Miercuri, copiii de la Centrul Sfânta Sofia au participat la Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Polițiști, pompieri, jandarmi și piloți ai MAI au fost prezenți în parcarea din fața sediului Ministerului de Interne, pentru a le împărtăși celor mici secretele meseriei lor.

Cei mici au fost invitați să urce la bordul autospecialelor, în elicopter, pe motociclete și au luat parte la exerciții de auto apărare și de acordare a primului-ajutor. Câinii special antrenați pentru prinderea infractorilor au făcut exerciții demonstrative pentru cei prezenți.

Totodată, copiii au vizitat biroul ministrului, sălile de conferință și alte zone cu încărcătură simbolică și istorică ale clădirii.

În cadrul evenimentului au fost expuse icoane pe sticlă, ouă încondeiate, cruci de lemn realizate în atelierele de creație ale Centrului de zi Sfânta Muceniță Sofia.

Comentarii Facebook


Știri recente