Ziua Copilului a început cu rugăciune la liceul pentru deficienți de auz din Bivolărie, județul Suceava

Elevii și profesorii Liceului Tehnologic Special din Bivolărie au serbat miercuri Ziua Copilului participând mai întâi la Sfânta Liturghie tradusă în limbaj mimico-gestual. Alături de părinții slujitori s-a aflat Părintele Mirel Ilie, preotul Comunității Surzilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

„Am simțit bucuria aceea minunată pe care am avut-o când eram lângă mama, lângă tata. Copii suntem întotdeauna, copii suntem o viață”, a declarat Părintele Mirel Ilie pentru Trinitas TV. „Copilăria, chiar dacă este fără de auz, are aceeași frumusețe”, a adăugat el.

„Mă bucur că începutul acestei zile i L-am dedicat lui Hristos, că acești copii minunați au reușit să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Tot așa cum primii pași în viață omul îi face alături de Dumnezeu, iată că și primii pași în această zi dedicată copilăriei copiii I-au dedicat lui Hristos”, a spus și Părintele Cristian Ștefan Irina de la Capela Liceului Tehnologic Special din Bivolărie.

Misiunea Liceului Tehnologic Special din Bivolărie este să asigure o educație în acord cu nevoile copiilor cu deficiență de auz. Tot miercuri, Vasile Iliuț, Primarul din Vicovu de Sus, le-a înmânat elevilor diplomele obținute la olimpiadele școlare. „Este un liceu cu renume la nivel național și vrem să stăm alături de ei în continuare, să le oferim tot ce au nevoie”, a declarat oficialul.

Părintele Mirel Ilie a fost prezent joi și la sărbătoarea hramului Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, unde a tradus slujba în limbaj mimico-gestual. Clericul petrece două zile în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu scopul de a împărtăși din experiența sa.

Arhiepiscopia Bucureștilor are comunitatea cea mai mare de persoane deficiente de auz din țară. În această vară, Comunitatea Surzilor „Sf. Meletie” din București, coordonată de Părintele Mirel Ilie, organizează mai multe tabere și activități socio-culturale la nivel național.

Foto credit: Trinitas TV

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente