„Ziua Brâncuşi” la Parohia Valea Danului

În data de 19 februarie 2016 se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul prin Biroul de Cateheză, a organizat joi, 18 februarie 2016, manifestarea culturală Ziua Brâncuși la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului în parteneriat cu Parohia Valea Danului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Copiii și cadrele didactice Elena Ilina și Claudia Matei alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier cu Învățământul și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș, au participat la o expunere făcută de meșterul popular, Dan Gherasimescu despre viața și activitatea lui Constantin Brâncuși, precum și un material video despre câteva lucrări ale marelui sculptor român.

Elevii au ascultat cu drag, unii dintre ei frecventând cursurile de sculptură.

Prărintele Dan-Florin Obrocea a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, mulțumind copiilor și cadrelor didactice, pentru implicarea în această frumoasă activitate.

La final, copiii au admirat o expoziție de sculptură în lemn realizată de Dan Gherasimescu.

Comentarii Facebook


Știri recente