Ziua Bibliei a fost sărbătorită la Reșița printr-un workshop de exegeză

Mai mulți preoți profesori din întreaga țară, specialiști în teologie biblică, s-au întrunit la Reșița în 13 noiembrie 2018 la workshop-ul „Teologie Biblică în actualitate”. 

Atelierul a constat în prezentarea unor referate exegetice de părinții profesori veniți de la Iași, Timișoara, Craiova, precum și profesori de la Facultatea de Teologie din Caransebeș, informează Episcopia Caransebeșului.

„Eu am preluat elemente tipologice din biserica Vechiul Testament, noțiune nu prea des întâlnită în vorbirea actuală, considerând că biserica Vechiului Testament datează de când este întemeietorul ei, Domnul nostru Iisus Hristos”, a subliniat părintele lect. Ioan Bude de la Facultatea de Teologie din Timișoara.

Tema workshop-ului a fost Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel cu analiză pe: introducere, istoria interpretării, perspective pastoral-misionare și sociale.

Arhimandritul Casian Rușeț a spus că a avut „încă de anul trecut inițiativa organizării acestui atelier biblic dintr-o perspectivă integratoare, pentru a întruni studenți, preoți și monahi, să poată discuta pe teme biblice care au fost abordate de către părinții profesori, să putem adresa întrebări, iar prin aceste întrebări să fim mai preocupați de textul biblic”.

La eveniment au fost prezenți preoți din eparhie, monahi, reprezentanți ai Universității din Reșița, precum și studenți și masteranzi teologi de la Secția de Teologie Didactică din Caransebeș. Prezentarea referatelor a fost organizată în două sesiuni, fiind urmate de discuții pe grupe de lucru.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente