Ziua artiștilor plastici religioși și a restauratorilor la Muzeul Satului din București

Artiștii plastici religioși și restauratorii din România, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București, își vor cinsti marți, 18 octombrie 2016,  ocrotitorul: pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, considerat a fi patronul artelor frumoase.

După cum notează site-ul  oficial al Muzeului Satului, evenimentul va debuta la Biserica Timișeni din Muzeul Satului, unde va avea loc o slujbă de pomenire a artiștilor plastici, pornind de la zugravii de subțire și încheind cu întemeietorii Sindicatului Artelor Frumoase, devenit Uniunea Artiștilor Plastici din România și a fondatorilor Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare. Slujba va fi oficiată de părintele Florin Șerbănescu, consilier patriarhal.

Totodată, vor fi comemorați toți ucenicii Sfântului Apostol Luca (de acum aproape 2.000 de ani și până în zilele noastre), precum și Mitropolitul Martir Antim Ivireanul, de la a cărui mucenicie se împlinesc 300 de ani.

După  slujbă, va avea loc vernisajul expoziției de artă sacră a Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare, în Foaierul H.H. Stahl, proiect expozițional care va fi prezentat de criticul de artă Marius Tița. Expoziția va fi deschisă până pe 6 noiembrie, de miercuri până duminică între orele 10:00 – 18:00.

În cadrul expoziției va avea loc și o demonstrație de pictură în diferite tehnici, unde publicul va interacționa cu artiștii și va pătrunde în tainele acestei profesii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente