Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului

Ajuns la a treia ediție, evenimentul Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului propune o serie de  activități cu caracter educativ, cultural și duhovnicesc adresate copiilor și tinerilor din eparhie.

Activitățile organizate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vor avea loc în mai multe localități ale județului și se vor desfășura pe parcursul a zece zile, în perioada 27 ianuarie – 5 februarie 2017, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

În debutul manifestărilor, vineri, 27 ianuarie, la Oravița, a avut loc seminarul Iubirea – între virtute și păcat. La eveniment au participat aproximativ 50 tineri de la cele patru centre de tineret din Protopopiatul Moldova Nouă. În aceeași zi a avut loc vernisajul expoziției de fotografie cu tema Tinerețe cu Hristos, în care au fost expuse fotografii cu activitățile centrelor de tineret.

Atât seminarul, cât și expoziția de fotografie au fost organizate în cadrul simpozionului Tinerii ortodocși azi, care va avea loc, în această formă și în celelalte trei protopopiate ale eparhiei: la Caransebeș în 28 ianuarie, la Băile Herculane în 31 ianuarie și la Reșița în data de 1 februarie. Cu acest prilej vor avea loc dezbateri pe teme de actualitate pentru tineri și vor fi oferite premii pentru cele mai bune prezentări și expoziții de fotografie.

Pe lângă aceste evenimente, la nivelul mai multor parohii unde există centre de tineret, vor avea loc simpozioane, întâlniri cu tinerii, conferințe, lansări de carte, sau susținerea unor cateheze și prezentări dedicate modelului de viețuire și slujire al Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii instituțiilor de învățământ teologic.

***

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox – 2 Februarie, sărbătoare instituită din anul 1992 de către Organizația Mondială a Tineretului Ortodox – Syndesmos.

Comentarii Facebook


Știri recente