Zilele Pro Vita 2017 | Diac. Ionuț Mavrichi va conferenția la Iași

Primul eveniment din cadrul Zilelor Pro Vita 2017 este Conferința Mărturisirea Adevărului ca mod de viață ce va avea loc în data de 2 noiembrie 2017, în Aula Magna Mihai Eminescu a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și va fi susținută de Diac. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

Cosmin Brînză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a enumerat motivele pentru care a ales Mărturisirea adevărului în context contemporan drept temă a evenimentului:

În primul rând, pentru că în Biserica noastră s-a discutat pe parcursul întregului an despre apărătorii și mărturisitorii credinței.

În al doilea rând, pentru că am sesizat un aspect problematic în activitatea noastră de zi cu zi: oamenii au o reticență în a mărturisi adevărul în mod direct, fie că vorbim despre credință sau familie, fie că avem în vedere valoarea ființei umane.

Nu în ultimul rând, am dorit să evidențiem că și noi, creștinii de azi, suntem chemați la mărturisirea adevărului întocmai ca sfinții și mărturisitorii creștini din istoria noastră bisericească bimilenară a declarat Cosmin Brînză conform doxologia.ro.

Programul Zilelor Pro Vita 2017 mai cuprinde:

Atelierele „Cum să învăț să mărturisesc Adevărul?”

Se vor desfășura în 3 noiembrie 2017 de la ora 19:00 la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași:

    • Mărturisirea adevărului de credință – susținut de diac. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române.
    • Mărturisirea adevărului printr-o viață curată – susținut de arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor;
    • Mărturisirea adevărului prin prețuirea familiei ca spațiu al mântuirii – susținut de pr. Constantin Sturzu, consilier în cadrul Sectorului cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Iașilor;
    • Mărturisirea adevărului prin apărarea vieții umane – susținut de Pr. Radu Brînză, Coordonator al Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor.

Atelierele sunt dedicate elevilor și studenților din Iași. Participarea este gratuită.

Concertul caritabil susținut de Ducu Bertzi

Va avea loc în 4 noiembrie 2017 de la ora 19:00, la Teatrul Luceafărul Iași. Sumele strânse vor fi redirecționate către 1.200 copii care provin din familii cu posibilități financiare limitate din județele Iași, Botoșani și Neamț, în perioada Crăciunului.

Mai multe detalii despre participarea la Zilele Pro Vita Iași puteți găsi pe pagina oficială de Facebook și pe site-ul Pro Vita Iași.

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copii.

Comentarii Facebook


Știri recente