Zilele Portului Popular Românesc la Episcopia Ortodoxă Română a Italiei de la Roma

Sâmbătă 1 mai, de Praznicul Sfântului Proroc Ieremia, a avut loc la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, prima ediție a „Zilelor Portului Popular Românesc” de la Roma, la care au participat 8 Parohii Ortodoxe Române din Roma și împrejurimi. Prima ediție a Zilelor Portului Popular Românesc a fost inaugurată de cuvântul de întâmpinare a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, care a fost urmat de o prezentare generală a costumelor populare din toate zonele României, după care fiecare parohie și-a prezentat propriile costume din diversele zone ale țării. Din cadrul frumosului eveniment nu au lipsit dansurile populare, precum și cântece și poezii recitate de cei mici și mari.

Toți participanții au avut cinstea de a fi premiați de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, cu diplome pentru cel mai frumos costum, cea mai frumoasă prezentare, pentru cei mai tineri participanți și diplome de participare, informează Departamentul de Informare și Mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

La sfârșitul zilei, cei peste 300 de participanți s-au bucurat de prezentarea unei galerii de fotografie, cu titlul „Costumul Popular Românesc – Comunicare prin Imagine”, prezentând costume populare din toate zonele țării.

În Duminica a 5-a după Paști, a Samarinencii, fiecare Parohie din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a sărbătorit la nivel local Zilele Portului Popular Românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente