Zilele Parohiei Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, la final

La sfârșitul acestei săptămâni, severinenii au trăit momente de bucurie duhovnicească, prilejuite de prăznuirea zilelor Parohiei „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din municipiu.

Periplul religios a început vineri seara, cu oficierea slujbei Vecerniei cu Litie în cinstea Sfântului Proroc, urmată de slujba euharistică de a doua zi. Sute de enoriași au călcat pragul bisericii, rugându-se pentru cei dragi ai lor și pentru izbăvirea de tot răul. A liturghisit un sobor de preoți, sub protia părintelui paroh Ioan Ovidiu Polexă, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Sâmbătă seara, credincioși din tot orașul au luat parte la Vecernia urmată de procesiunea cu icoana Sfântului Ilie pe străzile dimprejurul bisericii. Alaiul format din purtători de steaguri și icoane, diaconi cu cădelnițe, preoți înveșmântați în sfintele odăjdii și creștini dreptslăvitori, în fruntea cărora toca un ipodiacon, a străbătut cu cântări de laudă cartierul, slăvind pe Dumnezeu și pe sfinții săi.

Duminică, 21 iulie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. La slujbă au luat parte membri ai Asociației Oastea Domnului din întreaga țară, în contextul în care au trecut deja 21 de ani de la prima adunare a Oastei Domnului la Dr. Tr. Severin, după reactivarea ei.

Alături de Părintele Episcop s-a aflat și părintele Iosif Toma de la Sibiu, care face acest popas sărbătoresc an de an în urbea severineană.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit parastas pentru ctitori și pentru toți membrii Oastei Domnului trecuți la Domnul.

În încheiere, părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă a mulțumit tuturor pentru participarea în duh de rugăciune la manifestările religioase din aceste zile, invitând credincioșii să treacă prin biserica aflată în construcție și să ia seama la lucrările ce s-au realizat din contribuțiile enoriașilor și din alte surse de sprijin bănesc.

Lucrarea Oastei Domnului a reînviat la Dr. Tr. Severin în urmă cu 21 de ani, prin strădania vrednicului de pomenire preotul Ioan Tobă, primul paroh al Catedralei din municipiu și a părintelui Gheorghe Cojocaru de la biserica „Sf. Ilie”.

Cel ce coordonează în prezent activitățile Oastei Domnului din Mehedinți este părintele Gheorghe Ghinea de la Biserica „Sf. Ilie” din municipiul severinean.

Comentarii Facebook


Știri recente