Zilele Parohiei Precista din Bacău. Taina Sf. Maslu și conferință duhovnicească dedicată tinerilor

Evenimentul cultural-duhovnicesc Zilele Parohiei Precista din Bacău, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a continuat şi în ziua de vineri, 12 august 2016, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Începând cu ora 18.00, la ctitoria mușatină din Bacău, în prezența unui număr mare de credincioși, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de un sobor de 30 de preoţi din Protopopiatul Bacău.

După săvârșirea sfintei taine și citirea rugăciunilor de dezlegare, Părintele Andrei Ioniță a susținut conferința Maica Domnului – model pentru tinerii de azi, în care a subliniat că Maica Domnului trebuie să fie un model pentru tineri.

Tinerii, în ziua de astăzi trebuie să trăiască o viață frumoasă, în rezonanță cu viața bisericii. Preotul, ca păstor sufletesc are datoria să îi primească pe tineri cu dragoste și înțelegere, să se facă auzit, folosindu-se de o pastorație potrivită, pentru ca ei să poată crește duhovnicește. Sfințenia vieții ar trebui să fie țelul suprem al tuturor, așa cum a fost și pentru Maica Domnului. Ea este numită «biserică vie», pentru că a ținut dumnezeirea în pântecele ei cel pururea fecioresc. De aceea și tinerii sunt chemați să devină biserici, luând-o ca model pe Maica Domnului, a spus Pr. Andrei ioniţă.

La final, Părintele Paroh Constantin Tomozei a mulțumit tuturor celor prezenţi pentru participare.

Comentarii Facebook


Știri recente