Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, le-a vorbit românilor din Micherechi, Ungaria, despre importanța milosteniei. Conferința a avut loc sâmbătă la biserica parohială și a făcut parte din programul zilelor ortodoxe ale localității.
Evenimentul a cuprins mai multe momente muzicale oferite de corul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Preasfințitul Părinte Lucian, pornind de la o meditație biblică asupra Epistolei Sobornicești a Sfântului Apostol Iacov, care se citește și în cadrul Tainei Sfântului Maslu, a subliniat importanța credinței lucrătoare prin fapte de iubire.
„Cu mare bucurie am răspuns Preasfințitului Părinte Siluan, în contextul Anului pastorației și îngrijirii bolnavilor am venit în Parohia Micherechi la o seară duhovnicească, la un cuvânt de folos pentru credincioșii de aici și la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie”, a spus Episcopul Lucian la Trinitas TV.
„Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a ajutat să organizăm această lucrare duhovnicească și misionară pentru micherecheni, dar și pentru episcopia noastră în general pentru a ne cunoaște, a ne mărturisi credința și a o pune în lucrare prin fapte bune”, a declarat Episcopul Siluan al Ungariei pentru sursa citată.
Din programul Zilelor Ortodoxe la Micherechi a făcut parte și o excursie pentru copii din localitate la Giula, unde își are sediul Episcopia Ungariei.
Evenimentul s-a încheiat duminică prin oficierea Sfintei Liturghii de către cei doi ierarhi la biserica Parohiei Micherechi.
La slujbă au participat Daniel Banu, Consulul General al României la Giula, Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Seghedin, Gheorghe Cozma, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Beata Condoroș, Președintele Autoguvernării de Naționalitate Română din Giula, Ioan Tat, Președintele Autoguvernării de Naționalitate Română din Sărcad și Ana Ruja Martin, Directorul Școlii Generale Românești din Micherechi.
Zilele Ortodoxe la Micherechi se află la ediția a cincea și reprezintă o ocazie în plus pentru ca românii aflați de cele două părți ale graniței să se cunoască mai bine și să își prezinte tradițiile și obiceiurile.
Foto credit: Episcopia Ungariei