Zilele Liceului Teoretic «Ioan Slavici» din Panciu

În perioada 15-18 ianuarie 2014, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu s-a aflat în sărbătoare. Unitatea de învățământ a aniversat 67 de ani de la înființare. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a susținut, vineri, 17 ianuarie 2014, la Casa de Cultură din localitate, prelegerea intitulată „Tinerii și provocările contemporane – Rolul Bisericii în educație”, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit tinerilor despre importanța educației și rolul pe care îl are credința în formarea personalității: „Să fiți foarte atenți și să aveți mult discernământ în alegeri, în opțiuni. Eu vă încredințez, ca arhipăstor, alături de preoții și dascălii care au conștiință curată și simț de responsabilitate, că numai educația întemeiată pe credința creștin-ortodoxă poate să se bucure de roade și să vă aducă vouă pace și mulțumire sufletească. Vă doresc tututor înțelepciune, în primul rând, succes, sănătate, putere de muncă și mult curaj în înfruntarea problemelor pe care le veți întâmpina de acum încolo. Mulțumim pentru bucuria de a fi fost împreună dascălilor și celorlalți factori de răspundere, cărora le pasă de educația dumneavoastră, pentru că tinerii sunt viitorul – și al societății, și al Bisericii”.

La eveniment au participat autorități județene și locale, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, elevi, actuali și foști profesori ai liceului.

Viceprimarul orașului Panciu, Iulian Nica, a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei de la Curbura Carpaților pentru prezența la Zilele Liceului „Ioan Slavici”, eveniment important pentru comunitatea locală: „Aș dori ca aceste dezbateri să fie organizate în fiecare an, pentru a ajuta tânăra generație – și nu numai – să progreseze din punct de vedere spiritual. Preocupările și problemele din învățământul păncean nu sunt doar ale liceului, ci și ale Primăriei. Am investit în crearea celor mai bune condiții de studiu pentru elevi, implementând proiecte cu finanțare europeană. A investi în educația tinerilor nu este doar un lucru nobil, ci și o mare responsabilitate, pe care noi toți suntem obligați să ne-o asumăm, deoarece numai prin intermediul unor oameni bine pregătiți o societate își poate asigura viitorul”.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a primit, din partea Dlui Iulian Nica, Placheta orașului Panciu, precum și volumele „Sfânta lumină a învățăturii și apostolii ei”, de Mihail C. Adafini, și „Istoricul orașului Panciu”, de Mihai Liviu Adafini.

Comentarii Facebook


Știri recente