„Zilele educației ortodoxe” la Timișoara. Evenimentul s-a aflat la cea de-a VI-a ediție

În perioada 26-30 septembrie 2017 a avut loc la Timișoara cea de-a VI-a ediție a Zilelor educației ortodoxe. Activitatea s-a adresat atât copiilor de grădiniță, elevilor de ciclul primar și gimnazial, cât și cadrelor didactice, părinților și bunicilor.

Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul în parteneriat cu Grădinița Troița, Facultatea de Educație Fizică și Sport (Universitatea de Vest) și Asociația Prologos. Invitatul special al acestor zile a fost Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Manifestarea culturală a debutat marti, 26 septemebrie 2017, cu activități închinate Sfântului Ioan Evanghelistul, ocrotitorul grădiniței și Asociației Prologos. Miercuri, 27 septembrie 2017, au avut loc activități dedicate Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul școlii.

În data de 28 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a purtat un dialog cu părinții și profesorii de la Școala Sfântul Antim Ivireanul. Tema discuției a reprezentat-o educația și creșterea armonioasă a copilului.

Într-o declarație pentru site-ul mitropoliei, Părintele Mitropolit Ioan a specificat faptul că școala reprezintă pridvorul veșniciei.

Școala nu se termină doar cu o diplomă, ci este începutul veșniciei, pentru că Domnul Hristos, atunci când a viețuit pe acest pământ a întemeiat o școală a veșniciei. Omul nu își termină studiile lui de cunoaștere odată cu ultima diplomă, de aceea Hristos a întemeiat Biserica, care este o școală a veșniciei. În acest sens, am putea spune că, la școală, suntem în pridvorul școlii veșniciei întemeiate de Hristos Domnul, a spus Părintele Mitropolit Ioan.

Zilele educatiei ortodoxe au continuat sâmbătă, 30 septembrie 2017, când au avut loc activități sportive pentru copiii de la Grădinița Troița și ateliere practice și creative cu elevii școlii.

Copiii au participat la următoarele ateliere : jocuri de gândire, scriere creativă, povești de viață, atelier creativ de reasamblat povești și un atelier pentru părinți intitulat Școala Familiei. Toate aceste au avut loc la sediul școlii și grădiniței.

Şcoala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul este o școală autorizată pe ciclul primar și gimnazial fiind un proiect al Asociaţiei Prologos în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei. Aceasta funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan și a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Misiunea acestei școli este de a crește generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.

Foto credit: Mitropolia Banatului

 

Comentarii Facebook


Știri recente