Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia

Anul acesta, în perioada 15 – 30 iulie se desfășoară a șaisprezecea ediție a zilelor culturale N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia), după următorul program:

În perioada 15 – 29 iulie la Mănăstirile Rohia și Rohița are loc Tabăra de pictură „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participă pictori din toată Transilvania, după cum ne-a precizat Arhim. Macarie Motogna, Secretarul Fundației N. Steinhardt.

Marți, 29 iulie, de la orele 14:00 se va întruni Colectivul redacțional al Integralei N. Steinhardt cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra la volumele care vor apărea de acum înainte în cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia. De la orele 17:00 se va săvârși Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae în cimitirul mănăstirii Rohia. În aceeași zi, de la orele 19:00 la Mănăstirea Rohița va avea loc Masa rotundă cu tema: „N. Steinhardt – între ispita lecturi și ispita confesiunii „.

Miercuri, 30 iulie, de la orele 11:00 la Catedrala Episcopala „Sfânta Treime” din Baia Mare va avea loc vernisajul expoziției de icoane și cruci realizate în cadrul Taberei de pictură, precum și o expoziție de artă fotografică, cu tema Sfânta Cruce. De la orele 11:30 va avea loc lansarea cărții Drumul către Isihie. Ispita lecturii, ultimul volum apărut din cadrul Operei N. Steinhardt, volum îngrijit de către Irina Ciubotaru și cu un studiu introductiv al Doamnei Tania Radu. Este cel de-al șaisprezecelea volum din cadrul Integralei și lansarea cărți N. Steinhardt în interviuri – ediție îngrijită de Prof. Florian Roatiș.

Comentarii Facebook


Știri recente