Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului sunt dedicate Anului omagial al rugăciunii

A XV-a ediție a Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului debutează duminică și durează până în data de 8 mai, fiind dedicată Anului omagial al rugăciunii.

Duminică, în prima zi din seria de manifestări, Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” își va sărbători hramul festiv.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ierarhi începând de la ora 09:30. De la ora 18:00, la catedrală va avea loc concert de muzică bizantină susținut de Corul Mănăstirii Nera.

Luni și marți, începând de la ora 9:30, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului se va desfășura Simpozionul Internațional „Rugăciunea și mărturisirea în viața Bisericii și relevanța lor pentru societatea post-modernă”.

Joi, 5 mai, de la ora 16:00, curtea interioară a Reședinței Episcopale va deveni scena iubitorilor de grai popular bănățean, prin desfășurarea celei de-a XII-a ediții a Festivalului de poezie în grai bănățean „Credință și lumină”.

Tot la a XII-a ediție a ajuns și Festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea”. Sâmbătă, 7 mai, de la ora 12:00, acesta va aduna sub cupola Catedralei Episcopale  armoniile de la 14 coruri din Episcopia Caransebeșului, Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Devei și Hunedoarei.

Evenimentul se va încheia duminică, 8 mai, de la ora 17:00, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, unde elevii Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din localitate vor juca piesa de teatru „Mironosițele” de Victor Ion Popa.

Actuala ediție a Zilelor Credinței și Culturii este dedicată Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului proclamarea, proclamat de Patriarhia Română la 1 ianuarie 2022. Acest an este și Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Foto credit: Facebook / Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” Caransebeș

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…