Zilele Betleemului Ștefanian la Borzești

Cu prilejul împlinirii a 520 de ani de la zidirea Bisericii din Borzești și a 510 ani de la trecerea la Domnul a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Primăria Onești și Consiliului Local au organizat, zilele acestea, cea de-a doua ediție a manifestării „Zilele Betleemului Ștefanian”. După ce marți seară Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, ctitoria legendară a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, foarte mulți credincioși au participat astăzi, 2 iulie 2014, la Sfânta Liturghie. La final a fost săvârșit și parastasul pentru ctitori.

„Am participat cu mare bucurie la slujba de hram de la biserica din Borzești. Felicit pe părintele paroh Petrică Cautiș care a organizat ca această zi să fie una festivă de înălțare duhovnicească și de bucurie aleasă”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ioan Gherasimescu,

vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În continuare, în biserică a avut loc lansarea cărții „Borzești – 1904, marea sărbătoare închinată Voievodului Moldovei”, scrisă de inginerul Gheorghe Bogza.

Participanții au putut vizita și muzeul de la Borzești, amenajat aici în urmă cu zece ani, acesta reunind peste 200 de obiecte de patrimoniu.

Comentarii Facebook


Știri recente