Zilele Aradului, 17-30 august 2015

În această perioadă, începând din 17 până în 30 august, în orașul de pe Mureș se desfășoară o nouă ediție a Zilelor Aradului. Cu acest prilej, au loc o serie de evenimente culturale și artistice, precum expoziții, concerte, ateliere de creație și de teatru, spectacole folclorice și proiecții de film, participarea publicului la întreg programul fiind gratuită, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Deschiderea ediției din acest an a reunit numeroase personalități și oficialități locale și județene, reprezentanți ai mai multor instituții, precum și un număr mare de arădeni. Între aceștia a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Înaltpreasfinția Sa a luat parte la mai multe manifestări ştiinţifice organizate cu acest prilej, alături de preoţii din municipiu şi de ceilalţi reprezentanţi ai cultelor locale din municipiu, precum Conferinţa naţională de comunicări ştiinţifice „Arad – economie şi societate”, și la vernisarea expoziţiei „Evoluţia istorică a Aradului în hărţi şi fotografii”, găzduite de Primăria Municipiului Arad. În alocuţiunea rostită în deschiderea acestor manifestări culturale, Chiriarhul Aradului a făcut referire la tematică, precum şi la volumul „Arad – economie şi societate (1945-1989)”, ca şi la vernisarea expoziţiei amintite, subliniind contribuţia bisericească la dezvoltarea cetăţii, cu exemplificările cele mai evidente în această privinţă, între care, sfintele locaşuri; de asemenea, cu climatul de bună înţelegere între cetăţeni, consolidat cu cel ecumenic. Ierarhul a mai amintit şi meritul remarcat în titlul referatelor, de a prezenta diferitele aspecte bisericeşti ale tematicii generale. Alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu au mai rostit alocuţiuni ing. Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, ing. Adrian Ţolea, preşedintele ad-interim al Consiliului Judeţean Arad, drd. Dana Pădurean Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad, prof. univ. dr. Corneliu Pădurean, preşedintele Asociaţiei „Ştefan Cicio Pop”.

Oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021

Cu această ocazie, primarul Aradului a subliniat semnificația deosebită a manifestărilor din acest an, prilejuite de aniversarea zilelor municipiului, întrucât sunt dedicate lansării candidaturii oficiale a municipiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. „Ediția de anul acesta a Zilelor Aradului este una cu totul specială pentru orașul nostru, întrucât Aradul și-a anunțat în 2015 candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Sărbătoarea orașului va fi, așadar, dedicată acestei candidaturi, linia de forță, cupola sub care vom găzdui Zilele Aradului anul acesta fiind «Arad 2021». Dorim astfel să promovăm acest deziderat, atât în rândul arădenilor, cât și dincolo de hotarele județului și chiar ale României”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente