Zile de sărbătoare și pentru românii din diaspora

Și Românii din diaspora au serbat ziua de 1 decembrie. Slujbe de mulțumire au fost oficiate în mai multe Biserici românești din eparhiile aflate dincolo de granițe. În Italia, la Roma, ieri seară, 30 noiembrie, Episcopia Ortodoxă Română din Peninsulă a organizat la sediul administrativ o recepție închinată atât Ocrotitorului României, Sfântul Apostol Andrei, cât și Zilei Naționale, informează TRINITAS TV.

„Au luat parte reprezentanții autorităților românești pe pământul Italiei, atât de la Ambasada Română din Italia cât și de la Ambasada Română pe lângă Sfântul Scaun, dar și reprezentanți ai autorităților civile italiene, reprezentanți ai Bisericii Catolice din partea Vicariatului Romei și frați de-ai noștri română, catolici sau greco-catolici care au fost invitați să ia parte la acest moment. S-a început prin cântarea troparului Sfântului Apostol Andrei și, de asemenea, s-au cântat câteva strofe din Imnul de Stat. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă de frățietate și chiar de emoție pentru că zilele acestea ne retrezesc și sentimentul și necesitatea unității noastre românești pe meleagurile altor țări decât celei a noastre”, a spus Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodocșilor români din Italia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…