Zile de sărbătoare la Brăila

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Brăila a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia hramului bisericii. În ajunul praznicului, Sfânta Liturghie a fost oficiată în locașul de cult de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

„Într-un cartier fără biserică, acum câțiva ani în municipiul Brăila s-a născut parohia și frumoasa biserică Nașterea Maicii Domnului. Așa cum Maica Domnului ni l-a adus pe Mântuitorul ca Învățătorul nostru tot așa din stupul bisericii parohiale a roit un roi și s-a născut un frumos centru social unde funcționează deja prin grupele de copii programe educaționale și de sprijinire a copiilor defavorizați din parohie”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

La slujbă au participat numeroși credincioși din parohie și din întregul oraș, oficialități locale, profesori și oameni de cultură.

Copiii participanți la proiectul „Hristos împărtășit copiilor” au prezentat un scurt moment artistic închinat Sfinților Martiri Brâncoveni.

Ierarhul a sfințit noul așezământ social al parohiei, ridicat în curtea bisericii, prilej cu care a fost așezat sub ocrotirea Sfinților Martiri Brâncoveni.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Casian le-a oferit unor copii aflați în evidențele parohiei rechizite școlare, cărți de rugăciuni și iconițe.

Temelia noului așezământ a fost pusă în anul 2008, iar lucrările de construire au fost realizate cu ajutorul Primăriei Brăila și al credincioșilor. Aici va funcționa centrul socio-educațional pentru copii parohiei.

În centru se va derula, începând cu 15 septembrie, un program duhovnicesc social-filantropic în care vor fi integrați copii din familii cu risc social, elevi ai școlilor de pe raza parohiei.

Așezământul are o sală de mese și o bucătărie la parter, iar la etaj o sală de activități duhovnicești, culturale și educative.

Comentarii Facebook


Știri recente