Zile de bucurie pentru copii, în tabăra Strâmba

În perioada 15-20 iulie, 70 de copii cu vârste cuprinse între cinci și 20 de ani, alături de părintele profesor Mateiu Călin Andrei de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida, au fost în tabăra de catehizare la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj, informează „Ziarul Lumina”.

În tabără, copiii au fost întâmpinați de către starețul mănăstirii, arhimandritul Grighentie Oțelea cu multă căldură sufletească, care, pe toată perioada taberei, s-a îngrijit ca participanții să fie bine hrăniți și trupește dar și sufletește prin sfintele slujbe de dimineață și de seară, la care copiii au luat parte: Utrenie, Acatiste, Sfânta Liturghie și Vecernia, dar și prin cuvintele și îndemnurile sfinției sale ziditoare de suflet. Pr. profesor Mateiu Călin Andrei a pregătit pentru copii activități de catehizare captivante și plăcute. Pe lângă orele de cateheză, elevilor li s-au proiectat pe ecran filme despre viața lui Iosif și a Regelui David.

Astfel copiii și-au amintit și de cunoștințele pe care le aveau despre condițiile de primire a Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Împărtășaniei precum și de efectele lor. De fapt, punctul central al acestei tabere a constat în faptul că toți participanții la tabără s-au spovedit și au primit Trupul și Sângele lui Hristos la Sărbătoarea Sfântului Profet Ilie Tesviteanul.

Ateliere de muzică bisericească

De asemenea, între activitățile acestei tabere s-au aflat și ateliere de muzică bisericească în cadrul cărora elevii au audiat și învățat melodii cu conținut religios moral. Cei mai talentați în acest sens au dat răspunsurile de la strană la slujbele săvârșite. Alții, talentați la desen și pictură, au desenat și pictat scene cu personaje biblice.

Starețul, arhimandritul Grighentie, a organizat pentru toți copiii și o frumoasă și reușită excursie de o zi în care s-a vizitat Mănăstirea Bic, Băile Boghiș apoi au vizitat păstrăvăria de la Tusa. Într-una din zile a avut loc și o drumeție la Fântâna Tâlharului la distanță de aproximativ trei kilometri de mănăstire, activitate care a fost coordonată de părintele Acachie, viețuitor al Mănăstirii, care a și relatat copiilor legenda acestui loc.

După participarea la Sfânta Liturghie, într-un cadru festiv și emoționant, toți copiii din tabără au primit diplome de la stareț. Copiii la rândul lor, reprezentați de pr. profesor Mateiu Călin, au oferit diplome părintelui Stareț și persoanelor care alcătuiesc obștea mănăstirii, diplome care s-au dorit a fi expresia sentimentelor de profundă recunoștință pentru dragostea și căldura cu care călugării cu chip de îngeri, cum spunea un copil la sfârșit pe foia cu impresii de tabără, le-au oferit această tabără.

Comentarii Facebook


Știri recente